Materiel og vedligehold – tips og info fra materielforvalteren

PENSEL-SPANDEN ER BORTE! LÆNGE LEVE DENS AFLØSER …

Hjælp med at holde rent oven på varmeskabet; undgå den skov af lak-sjatter vi har haft:

  1. Hæld ikke mere lak op end du skal bruge (man kan jo tage mere undervejs!), og kassér en evt. lille rest når arbejdet er færdigt.
  2. Lad glasset dryppe af og læg det *uden* låg i den hvide kasse ved siden af skabet. (Så det tørrer og glasset kan bruges igen; det kan det ikke når rester får låg på og bliver til gelé).
  3. Der skal nu stå ét glas med fortyndet lak som kan bruges til mindre kritiske ting som bådshager, flagstænger m.m. ; og ét glas til penselrens (terpentin).

Den store hvide penselspand er erstattet af en mindre, grøn dunk som også har plads på varmeskabet. Den mangler endnu lige en bedre model låg, der til en start er delvis plastpose..  Tilsvarende for ryddeligheden – hæng kun pensler deri som er værd at genbruge, en træt pensel skal smides ud.

pensler-i-terpentin

På forhånd tak!
(juli 2014)

VEDR. BADNING FRA BÅDENE

– at springe over bord fra en båd tager den ikke skade af.. 🙂 Men at trække sig op og tilbage over essingen i armene, belaster dem ret hårdt.
Der må derfor IKKE bade-entres i GENEFKE, RØMER eller FERDINAND. Som de nyeste både der bl.a. anvendes til kaproning, skal de skånes bedst muligt.
I de øvrige er det tilladt, entring skal ske ved stm.plads tættest muligt på agterskot (der er båden stærkest).
(juli 2014)

“HVOR SKAL JEG LÆGGE MINE ÅRER …. ??”

Der har været flere tilfælde for nylig med årer blæst ned af stativet .. Et modtræk er at bruge de nederste hylder hvor der er mindre vind, og de ikke slår sig så hårdt hvis det alligevel sker. Læg dem også så de ruller mindst – en af lommens flade sider mod hylden, og big blades med den tunge del af bladet nedad.
(Hvis nogen vil udtænke og lave en stopklods for enden af hylderne, hører jeg gerne nærmere 🙂 )
(maj, 2014)

JUSTERING AF SÆDE-SKINNER

Alu-skinnerne kan skubbe sig så de skal justeres.
– Under listerne (i cirklerne) er fingerskruer, dem løsner man og skubber skinnerne på plads. Men de skal så evt. strammes med en tang for at holde ordentligt; det kan være svært at komme til og samtidig skal man passe på at tangen ikke skraber i noget af træet …
Enden af skinnen skal være nogle få cm agter for akslen i svirvlen, så på billedet skal den ene lidt frem og den anden lidt tilbage.

Justering af sæde-skinner

(maj, 2014)

BÅDRÆKKEFØLGE M.M.

Når man opretter en tur på erp’en, vil menuen selv foreslå den næste båd i en fast rækkefølge, og den skal man som udgangspunkt tage. Med disse særlige forhold:
– Ao, Scient og Cimbria (på bådvogn) er ikke med i den rækkefølge, men må altid vælges frit.
– Til en langtur eller vigen rundt må vælges frit.
– Til kap-træning op til en konkurrence må vælges frit.
– Ferdinand og Rømer må ikke bruges til instruktion.
– Genefke må bruges til instruktion af lidt mere erfarne kaniner, dog ikke til at øve tillægninger.
(april, 2014)

BÅDVASK

Ved morgenture (hjemme inden 12) og til klubaften med spisning, må man springe over vask og nøjes med at tørre.
Når bådene står på vogn skal der ikke efterlades meget vand, før der samler sig en lille pyt ved bundproppen – så vær gerne ekstra gundig og check lige en ekstra gang at der er tørt..
Husk at lade luger stå åbne.
(april, 2014)