Vi forventer ikke, at du kan ro, når du melder dig ind i ASR. Vi har dygtige, uddannede instruktører, som sørger for, at du lærer det, og guider dig gennem hele forløbet.
Instruktionen starter med en tur i romaskinen, hvor du lærer at tage et korrekt rotag. Når det er på plads, og du er blevet introduceret til båden og de vigtigste sikkerhedsregler, er det tid til at komme på vandet.
Du vil typisk komme i en båd med en instruktør og en eller tre andre nye roere, og du skal forvente, at det tager et par gange på vandet, før der er styr på teknikken. Men alle kan lære at ro, så lad dig ikke skræmme, hvis teknikken driller de første par gange.
Udover at lære selve teknikken skal du også lære en række kommandoer, som vi kommunikerer med i bådene. Du skal lære lidt om båden, om sikkerhed og om hvordan man opfører sig på vandet så man hverken er til gene eller fare for sig selv eller andre.
Desuden skal du aflægge en svømmeprøve, hvor du svømmer 300 meter uden stop og tager en redningsvest på i vandet – det guider vores instruktører dig også igennem.
Du skal have mindst syv instruktions-ture på vandet, inden du bliver frigivet som roer. Nogle bruger mere, og du bliver ikke frigivet, før både du og instruktøren vurderer, at du er klar.
Og så er det i øvrigt vigtigt at vide, at indenfor roning bliver en nybegynder omtalt som en kanin. Så når vi taler om kaniner, har det altså ikke noget med gnavere at gøre. 🙂
Hvis du har spørgsmål eller gerne vil meldes ind i ASR, kan du skrive til rekruttering@asr.dk.
Hvis du har roet før
Hvis du tidligere har roet, behøver du ikke nødvendigvis deltage i instruktionen. Du skal ud på en rotur eller to og fremvise et overflytterbevis for at få overført din roret uden instruktion, men vi anbefaler at du deltager i et par instruktionsture, da det er en herlig måde at komme ind i klubben sammen med flokken af de nye roere. Derudover skal du også aflægge svømmeprøve.
Gode råd til en god start i ASR
-
Vær aktiv
Vi vil rigtig gerne hjælpe alle til en god start i ASR, men med cirka 40 nye roere hver sæson, har vi desværre ikke mulighed for at tage os specielt af den enkelte. Derfor er det vigtigt, at du ikke sidder derhjemme, og venter på at blive ringet op, når du er blevet frigivet.
Naturligvis vil instruktørerne og de øvrige medlemmer gøre deres til at hjælpe dig med at falde til, men erfaringsmæssigt ved vi, at man hurtigst får et godt ronetværk, når man selv viser initiativ. Så få styr på, hvordan du selv opretter ture, deltag i kaninlangturen og mød op til fællesroning. Initiativ er altid meget velset, så vær ikke bange for at få et nej!
-
Lær de andre medlemmer at kende
De etablerede medlemmer kan tage dig med på spændende ture, de kan lære dig en masse, og de er nøglen til mødet med klubbens øvrige medlemmer, – og så er det sjovere, jo flere man kender!
Der er mange måder at lære de andre godt at kende på. Du kan være med til at arrangere en fest, deltag i arbejdsweekenden og udvalgsarbejde, eller give en hånd med til andre aktiviteter.
At møde op til mange fællesture er naturligvis også en god mulighed. Hyggesnak over en øl eller kop kaffe efter en rotur er en god indgangsvinkel til nye roaftaler.
-
Få styrmandsret
Der skal altid være en styrmand med i båden, og jo før du får styrmandsret, jo hurtigere får du de bedste vilkår for et aktivt og selvstændigt roliv. Derfor opfordrer vi til, at du prioriterer at få styrmandsret hurtigst muligt. Det giver erfaring, ansvar og selvstændighed og er springbrættet til et langt og fantastisk roliv. Så sørg for at komme afsted med en instruktør, og så er det bare med at tilegne sig de krævede kompetencer, og før du ved af det, er det dig, som er “in charge”.
-
Spørg!
Vi ved, at der er mange nye ting at forholde sig til, når man begynder til roning. Så vær aldrig bange for at spørge, hvis du er i tvivl om noget eller har brug for hjælp!