Hvis du overvejer at blive roer i ASR, er du kommet til det rette sted. Her kan du få et overblik over klubben, og hvad det vil sige at være roer. Du kan også finde meget mere om ASR, vores faciliteter og om roning generelt ved at klikke rundt her på siden.
Hvis du har spørgsmål, gerne vil se klubben eller vil meldes ind, er du altid velkommen til at kontakte os.
Kort om roning i ASR
- Vi har inriggere, outriggere og coastalbåde, men ingen kajakker
- Vi elsker at ro, nogen i al slags vejr, andre kun, når vinden er svag og solen skinner
- Vi ror mest forår, sommer og efterår, men på en fin dag kan vi også ro om vinteren
- Nogen holder meget af morgenroning med rundstykker og kaffe på bugten
- Andre vil hellere knokle igennem i en kaproningsbåd på Brabrand sø.
- Bådene kan lidt af hvert og kan også pakkes til længere ture – både i Danmark og udlandet
- Udover de mange forskellige typer roning rummer ASR også grillaftener, fester, ergometertræning, friluftsliv, svømning, konkurrencer, sved på panden, personlig udvikling og masser af hygge!
Det at være roer
Aarhus Studenter Roklub er, til trods for navnet, ikke kun for studerende. Alle over 18 år er velkomne – både studerende, pensionister, og alt derimellem!
Roning er for nogle en livsstil – for andre er det et socialt fællesskab, der dyrkes i det omfang, man har tid og lyst. På den måde kan man skrue op og ned for intensiteten alt efter behov og overskud.
Roning er ikke nødvendigvis en sport, man dyrker på bestemte tidspunkter om ugen. Du kan ro, når du har lyst, og vejret er til det. Dog er det vigtigt at nævne, at roning kan blive en tidskrævende sport. Den gennemsnitlige tur tager halvanden til tre timer, men man kan også tage afsted på dags-, weekend- eller ugeture.
Uanset turens længde skal båden gøres klar, inden man tager af sted, og vaskes af, når man er kommet hjem. Da man ror med en hastighed af ca. 7-8 km/t og den typiske tur ca. er 15 km, siger det sig selv, at roning ikke er noget man dyrker, hvis man lige har en times tid i overskud.
Tre gange om ugen har vi fællesroning i ASR, hvor man møder op i klubben, og så bliver de fremmødte fordelt i bådene. Det er en god anledning til at møde de andre medlemmer. Derudover har vi et elektronisk booking system, hvor man selv kan oprette roture eller tilmelde sig ture, andre har oprettet. Løbende henover rosæsonen har vi også fælles langture med overnatning, som man kan melde sig til.
Roning er socialt
Vi har flere forskellige bådtyper, men på Aarhus bugten ror vi meget i inriggere, som også er de både, instruktionen foregår i. Her er der plads til tre eller fem personer. Man kan altså ikke undgå at komme hinanden ved og få masser af nye venner, hvis man selv vil det. Vi har enkelte både, hvor man sidder en eller to personer i – dem kan man lære at ro i senere, hvis man vil.
Netop fordi roning er en meget social sport, har vi også mange sociale begivenheder i ASR. Nogle er faste og planlagt lang tid i forvejen, og andre opstår spontant.
Vi har en velfærdsforening, VFF, som afholder fester, fællesspisning, juleklip og andre spændende arrangementer. Ofte mødes vi også efter roturene og griller, drikker en øl eller sodavand eller hvad stemningen nu er til. Rosporten er grundstenen i ASR, men hyggen er højt prioriteret!
Hele klubben er drevet af frivillige kræfter, så der er god mulighed for at bidrage til fællesskabet. Det kan være med alt fra at bage en kage til at stå i baren til en fest til at hjælpe med at arrangere en rotur eller noget helt fjerde. Alle roere hjælper desuden med at vedligeholde bådene, så det skal man lige sætte en enkelt weekend af til i vinterhalvåret.
Hvad kræver det at blive roer
Foruden at lære at ro, skal du også lære en række forskellige regler og kommandoer, når du melder dig ind i ASR. Det er for sikkerhedens skyld. Desuden skal du kunne svømme 300 meter og tage en redningsvest på i vandet. Derudover er der ingen krav for at blive roer. Det gør ikke noget, hvis du ikke har dyrket motion i ti år og ikke ved, hvor din kondition har gemt sig. Det er også lige meget om du er høj eller lav, smal eller bred. Så længe du har lyst til at deltage aktivt i instruktionen, dyrke udendørssport og være med i et unikt fællesskab. Alle kan lære at ro!
Læs mere om instruktion og opstart i ASR under ”Sådan kommer du i gang”.
“Roning er god motion, gode venner, masser af frisk luft og sol, hyggelige fællesture, aktive ferier, kaproning, fester og håndværk med vedligeholdelse af både. Men roning kan også være vabler, ondt i røven, beskidt og vådt rotøj, silende regn og flere timers roning hjem og kulde”.